Sunday, 27 March 2011

keje part-time aku....

time aku free selalu ikut kwn2 lepak tgk shooting sekali aku dpt offer alhamdulillah x pernah putus rezeki aku kt situ... dari drama opah gaga sampai the latest filem arahan abg ismail bob sumpahan kum-kum.. baru aku tau mcmana rasanya menjadi seorang pelakon penat + excited = kepenatan yg berbaloi dpt jmpa artis yg aku minat hihihi... dorang pun sbnrnya mcm life kita jugak... yg beza cuma dorang popular kita je x... x sgka aku dpt berlakon dgn pelakon yg aku minat 4 tahun lepas cma sempat bergmbr.. aku sendiri x sgka boleh involved dlm bidang nie...  walaupun payment kdg2 lmbt tp bila dpt payment mcm x percaya... mgkin satu hari nti aku akan buat fulltime dlm bidang nie who knows?? aku rsa aku dh mula suka dlm bidang nie... :D

BINI-BINI KU GANGSTER


OPAH GAGA


LOCATION FILEM SUMPAHAN KUM-KUM
(SAME LOC FILEM NGANGKUNG)





LWM JOBS MODEL




Wednesday, 23 March 2011

Thursday, 17 March 2011

Bagaimana Cara utk perbaiki KELEMBAPAN Facebook @ Blogger @ dll....

Sejak Jepun dilanda tsunami, ramai para pelayar internet mengeluh kerana masalah KELEMBAPAN INTERNET terutama bagi yang KEGILAAN terhadap FACEBOOK / TWITTER DAN BLOGGER..
ini adalah tips saya dpt daripada Roslan.nazri blog dan saya telah mencubanya dan ternyata BERKESAN!! 
cuba lah ikuti TIPS2 ini..





1. Pergi ke Start > Run > C:WindowsSystem32driversetc (seperti image diatas)
2. Cari file yang bernama hosts
3. Right click, dan pilih “edit with notepad” atau open dan korang pilih notepad
4. Di dalam file tersebut, copy-paste code di bawah ni dekat bawah sekali file tersebut:
203.106.85.66 www.facebook.com
5. Save file, dan nikmatilah kelajuan facebook seperti sediakala.




Hasilnya adalah seperti yang di atas.
Walaubagaimanapun sedikit tips untuk tidak menghadapi masalah ketika pengubahsuaian code dijalankan adalah korang install Notepad ++ sebab ianya lebih mudah untuk di save berbanding save menggunakan notepad biasa.
Nak tau kenapa aku cakap facebook lembab? Ok korang boleh nilai perkara ini dibawah, lihat dan faham bagaimana aku katakan facebook lembab di Malaysia:


Lihat ping facebook menggunakan cmd dan hasilnya request time out dengan mengambil masa 441-380ms dan bagaimana pula hasilnya selepas menggunakan langkah di atas?


KEPADA KWN2 BLOGGER SELAMAT MENCUBA... :)

Tuesday, 15 March 2011

Whatsapp. Fruit Ninja. Cut The Rope. Tap Tap Revenge. Angry Birds. FaceTime. Wow! I can't wait to get my hands on the new iPhone4 with #DiGiiPhone4. All you need is to upgrade your phone line! Get yours today!

Whatsapp. Fruit Ninja. Cut The Rope. Tap Tap Revenge. Angry Birds. FaceTime. Wow! I can't wait to get my hands on the new iPhone4 with #DiGiiPhone4. All you need is to upgrade your phone line! Get yours today!



Anuar Zain - Ku Berjanji Kerna Cinta [HQ]



Kumenunggu getar hatiku
Anganku hanya untukmu
'Tuk bersama selamanya
Kita berdua

Kau slalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Kurasakan bahagiaku
Untukmu selalu

reff:
Kuberjanji karna cinta
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti

Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Kurasakan bahagiaku
Untukmu selalu

Kuberjanji karna cinta
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti

bridge:
Meraihmu...menggapaimu

(Kuberjanji karna cintaku)
Karna cinta
(Kuberharap karna kasihmu)
Karna kasih
Kuberjanji karna cintaku
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti

Pernah berpisah

Lagu/Lirik : Nico Ajie Bandy
Vokal : Anuar Zain
Pernahkah kau bermimpi, seketika berada di tempatku